باران هم حریف آلودگی هوای کلانشهر مشهد نشد | ثبت یک روز ناسالم دیگر (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) بازگشایی بولوار رضویه؛ رونق صنایع محور غرب مشهد ویدئو| آغاز عملیات اجرایی تقاطع غیرهم‌سطح امام حسن مجتبی(ع) در مشهد برپایی ۱۲۶۶ میز افطاری ساده در مشهد با پویش بفرمایید افطار رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: مشکلات معیشتی و اقتصادی، عاملی برای توسعه حاشیه شهرهاست رئیس کمیسیون تلفیق شورای اسلامی شهر مشهد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ شهرداری در جلسات کمیسیون تلفیق، بررسی نهایی می‌شود سلیمی: زن در ترکمنستان نگهبان میراث ملی است + فیلم افزایش بیش از ۳۰۰ چشمه سرویس بهداشتی در مشهد، برای خدمت‌رسانی بهتر به زائران نوروز ۱۴۰۴ توزیع بیش از ۱۵۰۰ تن اقلام ضروری توسط جهاد کشاورزی در مشهد درباره روحانی «نبی‌بخش» که به عشق امام رضا (ع) از هند به مشهد آمد | ساکن ابدی تکیه کرمانی‌ها نگاه ویژه شورای شهر مشهد به ساخت زمین‌های ورزشی در حاشیه شهر راه‌اندازی بانک چشم در سازمان فردوس‌های شهرداری مشهد از زباله‌گردی تا کمبود ایستگاه‌های پسماند مشهد | پاسخ‌گویی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در مرکز ۱۳۷ شهرداری مشهد ثبت هوای سالم در کلانشهر مشهد در پی بارش باران (۱۹ اسفند ۱۴۰۳) اجرای کامل طرح اگو مشهد در ۳ سال آینده استقبال از بهار مشهد با بیش از ۶۰۰ المان تلفیقی تصویب طرح تفصیلی توس در کمیسیون ماده‌۵ خراسان رضوی آماده‌باش ۶۵۰۰ نیروی شهرداری مشهد درپی صدور هشدار بارش شدید باران (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) جمع‌آوری روزانه ۲ هزار تن زباله از سطح شهر مشهد تعبیه بیش از ۳ هزار جای پارک موقت پیرامون حرم مطهر رضوی (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: توسعه و ساخت ۵ ایستگاه آتش‌نشانی در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است

  • کد خبر: ۱۱۰۷۱۶
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است
مریم عرب‌احمدی - شهردار منطقه ۱۱ مشهد

ساختمان در ظاهر آماده است؛ شیک و نوساز، اما پایانکار ندارد. مالک می‌خواهد سریع‌تر سرمایه اش نقد شود و برای خریدار هم توجیه دارد که بخشی از پول را هنگام دریافت سند بدهد. این مسئله سبب بهره برداری زودتر از موعد و قبل از دریافت پایانکار در پروژه‌های ساختمانی شده است. در واقع ساختمان قبل از اینکه پایانکار داشته باشد، برای سکونت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این روندی اشتباه، اما به نسبت جاافتاده در بین سازندگان و خریداران شده است. حال اگر در مراحل مختلف دریافت پیمانکار ایرادی برای اصلاح ساختمان باشد، باتوجه به سکونت افراد متعدد، رفع آن با مشکلاتی مواجه می‌شود. ضمن اینکه خطرات احتمالی جانی و خسارات مالی هم حین سکونت افراد قبل از دریافت پیمانکار وجود دارد.

در مسیر دریافت پیمانکار، مالک باید از دستگاه‌های متعدد مُهر تأیید بگیرد و ممکن است، ایرادی در ساختمان وجود داشته باشد که به مُهر تأیید نرسد. به طور مثال برای تجهیزاتی نظیر آسانسور اداره استاندارد باید تأیید بدهد، برای مباحث ایمنی و آتش سوزی، سازمان آتش نشانی، مباحث مقررات ساختمان، نظام مهندسی و ... که این مسیر خودبه خود زمان بر است، هرچند تلاش دستگاه‌ها از جمله شهرداری تسریع در پاسخگویی بوده است.

در این فرایند مالک منتظر پایانکار نمی‌ماند و به محض تکمیل، ساختمان را به متقاضیان می‌فروشد. در این زمینه ما مشکل خلأ قانونی و حتی مشکل خلأ اجرای قانون را داریم. قانون باید به حد کافی بازدارندگی برای بهره برداری و سکونت در پروژه‌های ساختمانی -قبل از دریافت پایانکار- را داشته باشد. قانون پیش فروش ساختمان نیز باید رعایت شود که متأسفانه در خیلی از موارد ضوابط و چارچوب این قانون رعایت نمی‌شود.

مشکل دیگر در بحث ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها در مشهد برای جلوگیری از حوادث طبیعی و غیرطبیعی، بحث ساخت وساز‌های بدون پروانه و شبانه است. خوشبختانه در شهرداری منطقه ۱۱ با تشدید نظارت‌های پلیس ساختمان، تعامل با نظام مهندسی و تسریع در بررسی گزارش‌های مهندسان ناظر و جلوگیری از تخلفات، موفق شده ایم جلوی ساخت وساز‌های شبانه را بگیریم.

ساخت وساز بدون پروانه نیز در منطقه ۱۱ مشهد تقریبا نزدیک به صفر است. این اقدامات در راستای ساخت وساز‌های اصولی و جلوگیری از تخلفات ساختمانی بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->