روایتی از آخرین دستاورد‌های مدیریت شهری مشهد در دوازدهمین نمایشگاه تخصصی خدمات شهری | از دستگاه ریشه‌کن تا پهپاد‌های اطفای حریق + فیلم شهرداری مشهد پیشگام در استفاده از فناوری‌های نوین حاجی‌بگلو: مدیریت شهری مشهد نگین تمامی حوزه‌های مدیریت شهری در خاورمیانه است رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور: بخش خصوصی اصلی‌ترین حامی مدیریت شهری است+ویدئو پارک خطی شش‌هکتاری در محله شهرک شهید رجایی مشهد به بهره‌برداری می‌رسد + تصاویر انعقاد قرارداد مشارکت شهرداری مشهد با کمیته امداد امام خمینی (ره) معاون استاندار خراسان رضوی: برقی‌کردن قطار مشهد- تهران ۲ میلیارد دلار هزینه دارد پلمب کارگاه تولیدی لوازم آرایشی غیرمجاز در کاشمر (یکم آذر ۱۴۰۳) ناصحی: مشهد قطب دیپلماسی شهری در کشور است ورود نخستین اتوبوس برقی به مشهد تا ۴۵ روز دیگر ارتقای پرشتاب زیرساخت‌های حمل‌و‌نقل بار در مشهد عزم جدی شورا و مدیریت شهری مشهد مقدس برای تقویت دیپلماسی شهری برگزاری اولین نشست شهر‌های ایرانی شرکت‌کننده در اجلاس بریکس پلاس در مشهد + فیلم (یکم آذر ۱۴۰۳) اجرایی‌شدن تنها ۳۰ درصد از پروژه‌های عمرانی مصوب شهر مشهد قطار برقی مشهد-تهران روی ریل تحقق | استاندار خراسان رضوی: با حمایت و اعتبار بودجه‌های ملی قرار است این پروژه به سرانجام برسد آغازبه‌کار دوازدهمین نمایشگاه تخصصی مدیریت شهری در نمایشگاه بین‌المللی مشهد از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) رونمایی از پهپاد‌های آتش نشان در نمایشگاه تخصصی خدمات شهری شهردار مشهد: تقویت دیپلماسی، از سیاست‌های اصلی مدیریت شهری است نشست رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر مشهد با احزاب سیاسی | گفتگو با فعالین اجتماعی، کلید بهبود مدیریت شهری در مشهد حضور دادپزشک در آرامستان‌های شهرداری مشهد برای تسریع خدمت‌رسانی به خانواده‌های متوفیان تقدیر فرماندار مشهد از شهردار مشهدمقدس (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است

  • کد خبر: ۱۱۰۷۱۶
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است
مریم عرب‌احمدی - شهردار منطقه ۱۱ مشهد

ساختمان در ظاهر آماده است؛ شیک و نوساز، اما پایانکار ندارد. مالک می‌خواهد سریع‌تر سرمایه اش نقد شود و برای خریدار هم توجیه دارد که بخشی از پول را هنگام دریافت سند بدهد. این مسئله سبب بهره برداری زودتر از موعد و قبل از دریافت پایانکار در پروژه‌های ساختمانی شده است. در واقع ساختمان قبل از اینکه پایانکار داشته باشد، برای سکونت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این روندی اشتباه، اما به نسبت جاافتاده در بین سازندگان و خریداران شده است. حال اگر در مراحل مختلف دریافت پیمانکار ایرادی برای اصلاح ساختمان باشد، باتوجه به سکونت افراد متعدد، رفع آن با مشکلاتی مواجه می‌شود. ضمن اینکه خطرات احتمالی جانی و خسارات مالی هم حین سکونت افراد قبل از دریافت پیمانکار وجود دارد.

در مسیر دریافت پیمانکار، مالک باید از دستگاه‌های متعدد مُهر تأیید بگیرد و ممکن است، ایرادی در ساختمان وجود داشته باشد که به مُهر تأیید نرسد. به طور مثال برای تجهیزاتی نظیر آسانسور اداره استاندارد باید تأیید بدهد، برای مباحث ایمنی و آتش سوزی، سازمان آتش نشانی، مباحث مقررات ساختمان، نظام مهندسی و ... که این مسیر خودبه خود زمان بر است، هرچند تلاش دستگاه‌ها از جمله شهرداری تسریع در پاسخگویی بوده است.

در این فرایند مالک منتظر پایانکار نمی‌ماند و به محض تکمیل، ساختمان را به متقاضیان می‌فروشد. در این زمینه ما مشکل خلأ قانونی و حتی مشکل خلأ اجرای قانون را داریم. قانون باید به حد کافی بازدارندگی برای بهره برداری و سکونت در پروژه‌های ساختمانی -قبل از دریافت پایانکار- را داشته باشد. قانون پیش فروش ساختمان نیز باید رعایت شود که متأسفانه در خیلی از موارد ضوابط و چارچوب این قانون رعایت نمی‌شود.

مشکل دیگر در بحث ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها در مشهد برای جلوگیری از حوادث طبیعی و غیرطبیعی، بحث ساخت وساز‌های بدون پروانه و شبانه است. خوشبختانه در شهرداری منطقه ۱۱ با تشدید نظارت‌های پلیس ساختمان، تعامل با نظام مهندسی و تسریع در بررسی گزارش‌های مهندسان ناظر و جلوگیری از تخلفات، موفق شده ایم جلوی ساخت وساز‌های شبانه را بگیریم.

ساخت وساز بدون پروانه نیز در منطقه ۱۱ مشهد تقریبا نزدیک به صفر است. این اقدامات در راستای ساخت وساز‌های اصولی و جلوگیری از تخلفات ساختمانی بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->