توسعه روستا‌های مجاور، راه‌حل حاشیه‌نشینی در مشهد قلندرشریف: شهرداری طی دو، سه دوره اخیر بیشترین درآمد را در بخش‌های مختلف داشته است | مشهد به مرکز دیپلماسی شهری تبدیل شده است کشف پرونده سرقت ۱۲۰ میلیاردی از یک خانه مسکونی در مشهد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) دبیریان: برگزاری نمایشگاه «مشهد اینوکس-فاینکس» گامی مؤثر در جهت تحقق شعار سال و توسعه اقتصاد شهری است شهروند خبرنگار | نمایی از مرزعه کلزا در نیشابور رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: تزریق نشاط و امید به شهروندان هدف اصلی ماست + فیلم اجرای ۵۱۵ رای قلع در سال ۱۴۰۳ در مشهد جشنواره‌های شهری مشهد فرصتی برای نشاط مومنانه و تزریق حال خوب به شهروندان است حل معضل حاشیه نشینی در بخش مرکزی شهرستان مشهد با بازنگری در تقسیمات کشوری جشنواره گل‌های لاله مشهد میزبان شکوه بهاری طبیعت + فیلم نگاهی به بازار سوغات زائر در مشهد و چالش هایش | سوغات مشهد همچنان ساخت چین! هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) شهردار مشهد: روند عملیات اجرای پروژه دوربرگردان غیرهم‌سطح شرقی حضرت ابوطالب ادامه دارد درباره قدیمی‌ترین کوچه خیابان عبادی مشهد | گذر «حوض لقمان» که بعدها به «کوی سعادت» رسید نایب رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری مسئولیت دارد زمینه جمع‌آوری سرمایه خُرد مردم را فراهم کند طی سال ۱۴۰۳ چند نفر در مشهد فوت کردند؟ موحدی: کارگروه‌های مختلف در شورای شهر مشهد جهت حمایت از جبهه مقاومت تشکیل شده است | مسئله فلسطین باید بزرگ شود نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: امیدوارم همت مجموعه دولت و استان برای قطار سریع السیر مشهد-تهران نتیجه‌بخش باشد سید حسین احمدزاده، سرپرست معاونت مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آرایشِ نوروزیِ مشهدِ عزیز! باران بهاری در مشهد آلودگی هوا را شست (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است

  • کد خبر: ۱۱۰۷۱۶
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
بهره برداری قبل از پایانکار، اشتباه جا افتاده است
مریم عرب‌احمدی - شهردار منطقه ۱۱ مشهد

ساختمان در ظاهر آماده است؛ شیک و نوساز، اما پایانکار ندارد. مالک می‌خواهد سریع‌تر سرمایه اش نقد شود و برای خریدار هم توجیه دارد که بخشی از پول را هنگام دریافت سند بدهد. این مسئله سبب بهره برداری زودتر از موعد و قبل از دریافت پایانکار در پروژه‌های ساختمانی شده است. در واقع ساختمان قبل از اینکه پایانکار داشته باشد، برای سکونت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این روندی اشتباه، اما به نسبت جاافتاده در بین سازندگان و خریداران شده است. حال اگر در مراحل مختلف دریافت پیمانکار ایرادی برای اصلاح ساختمان باشد، باتوجه به سکونت افراد متعدد، رفع آن با مشکلاتی مواجه می‌شود. ضمن اینکه خطرات احتمالی جانی و خسارات مالی هم حین سکونت افراد قبل از دریافت پیمانکار وجود دارد.

در مسیر دریافت پیمانکار، مالک باید از دستگاه‌های متعدد مُهر تأیید بگیرد و ممکن است، ایرادی در ساختمان وجود داشته باشد که به مُهر تأیید نرسد. به طور مثال برای تجهیزاتی نظیر آسانسور اداره استاندارد باید تأیید بدهد، برای مباحث ایمنی و آتش سوزی، سازمان آتش نشانی، مباحث مقررات ساختمان، نظام مهندسی و ... که این مسیر خودبه خود زمان بر است، هرچند تلاش دستگاه‌ها از جمله شهرداری تسریع در پاسخگویی بوده است.

در این فرایند مالک منتظر پایانکار نمی‌ماند و به محض تکمیل، ساختمان را به متقاضیان می‌فروشد. در این زمینه ما مشکل خلأ قانونی و حتی مشکل خلأ اجرای قانون را داریم. قانون باید به حد کافی بازدارندگی برای بهره برداری و سکونت در پروژه‌های ساختمانی -قبل از دریافت پایانکار- را داشته باشد. قانون پیش فروش ساختمان نیز باید رعایت شود که متأسفانه در خیلی از موارد ضوابط و چارچوب این قانون رعایت نمی‌شود.

مشکل دیگر در بحث ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان‌ها در مشهد برای جلوگیری از حوادث طبیعی و غیرطبیعی، بحث ساخت وساز‌های بدون پروانه و شبانه است. خوشبختانه در شهرداری منطقه ۱۱ با تشدید نظارت‌های پلیس ساختمان، تعامل با نظام مهندسی و تسریع در بررسی گزارش‌های مهندسان ناظر و جلوگیری از تخلفات، موفق شده ایم جلوی ساخت وساز‌های شبانه را بگیریم.

ساخت وساز بدون پروانه نیز در منطقه ۱۱ مشهد تقریبا نزدیک به صفر است. این اقدامات در راستای ساخت وساز‌های اصولی و جلوگیری از تخلفات ساختمانی بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->